libravirtua-button ontime-button Vállalkozz digitálisan

CORSO költségvetési ügyviteli rendszer

Integrált költségvetési gazdálkodási rendszer

A CORSO nem csak egy egyszerű adatrögzítési, adatrendszerező, - szolgáltató ügyviteli szoftver, hanem az Önkormányzatok és a hozzájuk tartozó önálló vagy részben önálló intézmények gazdálkodási folyamatait támogató, bizonylatoló költségvetési program.

A felsővezetőség számára naprakész, teljesen integrált adatokat szolgáltat a költségvetés alakulásáról. Legfőbb jellemzője, hogy kétirányú, elektronikus kapcsolata van a pénzintézetekkel, köztük a Magyar Állam Kincstárral. A rendszerben a Kincstár felé biztosított az adatszolgáltatás, valamint a szükséges űrlapok kiállítása (pl. közbeszerzési bejelentők).
A költségvetési ügyviteli szoftvert a könnyű kezelhetőség, a paraméterezhetőség, valamint a felhasználók munkájának magas szintű támogatása jellemzi.
 
A programban megoldott a gazdálkodás szempontjából egymástól elkülönített szervezetek adatainak önálló rögzítése, elkülönített kezelése. A költségvetési rendszerben definiálható „szabályháló” révén minden felhasználó csak olyan adatokat láthat, használhat és módosíthat, amire engedélye van. A CORSO lehetőséget nyújt egy adott kötelezettségvállalás több évre kiterjedő hatásainak megvizsgálására, az adott évek adatainak összehasonlítására.

A költségvetési ügyviteli szoftver támogatja az ügyintézés gyorsaságát segítő e-önkormányzatot. A 2001 óta fejlesztett CORSO integrált ügyviteli megoldást jelenleg 32 önkormányzat és költségvetési intézmény alkalmazza.

CORSO modulok

Biztosítja az éves előirányzatok létrehozását, illetve azok éven belüli módosítását a jogosultságok alapján. Az előirányzatok, és a módosítások teljes körű nyilvántartása révén kiszámítható a következő évi alap-előirányzat. Adott évre több tervváltozat készítését támogatja a rendszer, melyből átminősítéssel a következő évi eredeti-előirányzat egyszerűen elkészíthető.
A modulban történik meg az önkormányzatoknál megjelenő kötelezettségvállalások, és a hozzájuk kapcsolódó teljesítési dokumentumok naprakész, pénzforgalmi teljesítést megelőző nyilvántartása. A kötelezettségvállalás rögzítésekor minden esetben elvégezhető a fedezetszámítás, melynek során egyrészt a szabadkeret nagyságának vizsgálata, másrészt a kötelezettségvállalásban foglalt összeg lekötése történik meg függetlenül attól, hogy mindenki jóváhagyta-e. A rendszer ezáltal biztosítja, hogy a pénzügyi ellenjegyzéskor a vizsgálat ne csak a végleges kötelezettségekre, hanem a már ellenjegyzettekre is kiterjedjen.
A funkció segítséget nyújt a pénzügyi teljesítés alapjául szolgáló dokumentumok feldolgozására is. A teljesítés rögzítését követően elkészíthető az utalvány, az ellenjegyzést követően pedig a pénzforgalmi teljesítésre is sor kerülhet. A rendszerben a Kincstár felé biztosított az adatszolgáltatás és a szükséges űrlapok kiállítása.
A napi pénztári események kezelésében nyújt segítséget. Elkülönítetten kezeli a banki és házipénztár adatokat. A rendszer lehetőséget nyújt a pénzintézetekkel (MÁK is) történő kétirányú, elektronikus adatcserére. A program több házipénztár használatát is lehetővé teszi. Biztosítja a pénztárnapló és a különböző pénzmozgásokkal járó bizonylatok kiállítását, szabály szerinti kezelését.
A modul az intézmény által előállítandó számlák elkészítésében nyújt segítséget. Lehetőség van előkészített számla létrehozására is, melynek segítségével csökkenthető a tévesen kiállított számlák mennyisége.
A modul főkönyvi szám alapú kontírozással, automatikus könyvelési eljárásokkal biztosítja a naprakész számviteli folyamatokat, adatlehívási lehetőségeket. A rendszerben a tényadatok mellett a terv és bázisadatok is tárolhatók speciális könyvelési naplók segítségével.
Biztosítja a mindenkori törvényi előírásoknak megfelelően az immateriális javak és tárgyi eszközök analitikus nyilvántartását, továbbá lehetőséget nyújt az éves beszámolókhoz szükséges mellékletek, kiegészítések elkészítésére. Támogatja a mobil vonalkód-olvasók alkalmazását. A funkció segítséget nyújt a vagyonnyilvántartásokkal (vagyonkataszter), kontrolling rendszerekkel, illetve előzmény nyilvántartással való adatkapcsolat megteremtésére.
Az önkormányzati gazdálkodás egyik különlegessége, hogy gyakran nem csak az Önkormányzati Hivatal előirányzatai, kötelezettségvállalásai, teljesítései kezelődnek a Hivatal pénzügyi területén, hanem a hozzájuk tartozó, általuk felügyelt intézményeké is. A CORSO rendszer intézményi kiegészítése lehetőséget kínál arra, hogy ne csak az adott szervezet gazdálkodását szolgálja ki a program, hanem egymástól elkülönítve bármennyi intézményét.

Ajánlatkérés

Lépjen velünk kapcsolatba! Kérje vállalatára szabott megoldásunkat!

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com